Financial Administrator

Solliciteer nu

Financial Administrator

Altera Vastgoed Amstelveen

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Afgeronde hbo-opleiding in financiële richting (zoals Finance, Administratie, Bedrijfseconomie o.i.d.)
 • Minimaal 5 jaar relevante administratieve ervaring
 • Ervaring binnen de vastgoedbranche en/of financiële dienstverlening
 • Kennis en affiniteit met MS office, automatisering en innovatie.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en redelijke beheersing van de Engelse taal
 • Je bent nauwkeuring, betrouwbaar, analytisch en betrokken
 • Je kunt plannen, organiseren, zelfstandig werken en goed samenwerken

Wat krijg je?

 • €4.500 - €5.750 bruto p/m (o.b.v. 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen 
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden; ruim ontwikkelbudget en trainingsaanbod via Goodhabitz
 • Vaste compensatie en ziektekostentegemoetkoming
 • Altera heeft het "World-class Workplace!"-keurmerk: dit geeft aan dat medewerkers graag bij Altera werken
 • Laptop, iPhone, reiskostenvergoeding en leasefietsregeling via Hellorider
 • Thuiswerkmogelijkheden en -budget
 • Twee inwisselbare religieuze feestdagen

Wat doe je?

 • 20% Facturen inboeken en verwerken
 • 10% Betaalbatch opstellen
 • 10% Grootboek controleren
 • 10% Maandafsluiting afronden
 • 10% Kwartaalafsluiting afronden
 • 10% Financiële rapportages opstellen
 • 20% Ad hoc werkzaamheden uitvoeren
 • 10% Externe vastgoedbeheerders ondersteunen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Financial Administrator bij Altera Vastgoed N.V. ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van diverse fondsen en entiteiten. Deze functie heeft een breed en gevarieerd takenpakket en biedt veel afwisseling en uitdagingen. Je taken bestaan onder andere uit het beheren van de crediteuren-, bank- en grootboekadministratie en diverse subadministraties. Je controleert, verwerkt en bewaakt facturen in verschillende systemen, handelt ontvangen betalingsherinneringen af en bereidt de betalingen voor. Daarnaast onderhoud je nauw contact met externe vastgoedbeheerders, waarbij je hun werkzaamheden controleert en ze aanstuurt op het voeren van een juiste en volledige administratie.

Je ondersteunt bij het opstellen van externe financiële rapportages en budgettering van de managementkosten. Dit doe je samen met de Financial Administration Manager en de Accounting & Reporting Specialist. Je stelt financiële overzichten op waaronder maandrapportages, MSCI-rapportages en rapportages voor participanten en ondersteunt bij het berekenen van dividenduitkeringen, BTW-aangiftes en voortgangsoverzichten voor nieuwbouwprojecten.

Je hebt het vermogen om zelfstandig en zorgvuldig de financiële administratie te voeren, fouten te minimaliseren en de financiële integriteit van Altera te waarborgen. Daarnaast draag je bij aan het verbeteren en verder digitaliseren van administratieve werkprocessen

Binnen het Accounting & Reporting team werk je samen met twee financiële specialisten en twee reporting specialisten, waarbij goede samenwerking en open communicatie centraal staan en bijdragen tot het succes van de afdeling.

Acquisitie n.a.v. de vacatures wordt niet op prijs gesteld. 

Als je het leuk vindt om administratieve vraagstukken op te lossen en je het niet erg vindt om te werken met deadlines voor financiële afsluitingen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Financial Administrator

Op een leuke werkdag heb je productief kunnen samenwerken met je team en zijn alle lopende administratieve zaken weggewerkt.

Op een minder leuke werkdag constateer je verschillen in de administratie. Dit kost veel tijd en moeite om uit te zoeken.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Voor de maandafsluiting moet je een beheerafrekening van een externe vastgoedhouder inlezen en verwerken. Wat doe je?

Het doel is dat de financiële werkzaamheden van de externe vastgoedbeheerder worden overgenomen in de administratie van de fondsen. Je hebt met de beheerder regelmatig contact over de voortgang en als de beheerafrekening gereed, dan haal je deze digitaal op en lees je deze in. Eventuele problemen lossen jullie samen op. Na het lezen voer je controles uit op de gemaakte boekingen en corrigeer je deze waar nodig. De ingelezen beheerafrekening vul je aan met interne maandelijkse boekingen. Als dit is afgerond informeer je de collega's van de afdeling Control dat zij aan de slag kunnen met de maandelijkse controles voor de maandafsluiting.

Groeipad

Er zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen Altera. We kijken niet alleen naar de korte termijn, maar ook naar de lange termijn. Er worden organisatiebreed opleidingen aangeboden, bijvoorbeeld in het kader van verdere digitalisering of klantgerichtheid. Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan online trainingen van Goodhabitz waarmee je in eigen tempo op een tijd die het jou uitkomt aan de slag kunt gaan. En als derde optie is er budget voor individuele opleidingen op maat, dat kan voor upskilling, reskilling of het opdoen van extra kennis. Zie jij iets wat jij kunt gebruiken aan training of opleiding, go for it!

Financial Administrator

Werken bij Altera Vastgoed

Altera is een professionele vastgoed manager, die namens institutionele beleggers investeert in vastgoed (woningen en winkels) in Nederland en deze beleggingen aanbiedt via niet-beursgenoteerde, open ended vastgoedfondsen (onder toezicht van de AFM).

Het belegd vermogen bedraagt thans circa € 3,1 miljard (stand Q4/22). Altera is efficiënt en flexibel en gericht op kwaliteit en het constant verbeteren van de dienstverlening aan beleggers en huurders. Altera stelt zich ten doel om op het gebied van vastgoedbeleggingen in woningen en winkels de meest aantrekkelijke partij te zijn voor institutionele beleggers, onder meer door een uitstekende performance, transparantie, governance (compliance aan best practices), efficiency en een koppositie op het terrein van duurzaamheid & ESG. Daarbij speelt het ‘digitaliseren’ van de organisatie en de dienstverlening naar stakeholders een belangrijke rol. Er werken circa 55 collega’s die gemotiveerd zijn om met elkaar de beste prestatie te leveren. De lijnen zijn kort en we geloven in samenwerking en verantwoordelijkheid nemen.

Altera is een hechte en inclusieve organisatie die mensgericht is en waar mensen graag met elkaar samen werken en op een integere en prettige met elkaar omgaan. Wij streven naar een werkomgeving waarin iedereen, ongeacht ras, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, religie, nationaliteit, handicap of enige andere factor, zich thuis voelt, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. We houden van enthousiaste collega’s die verschillende manieren van denken hebben, zich graag willen blijven ontwikkelen en energie aanwakkeren om tot creatieve oplossingen te komen voor de uitdagingen waar onze aandeelhouders, huurders, zakenpartners en maatschappij voor staan. Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen en we staan open voor iedereen die aan de aangegeven competenties voldoet en zich herkent in onze kernwaarden: helder – doordacht – innovatief – betrokken – integer – daadkrachtig. Omdat we gelijke kansen voor alle sollicitanten willen bieden nodigen we iedereen uit die zich in de functie-eisen herkent, om te solliciteren. Omdat de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beperkt is en de stap naar werk niet altijd vanzelf gaat, willen wij hierbij apart benadrukken dat we deze talenten willen aansporen om te solliciteren.

Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel en is een van de fundamenten van onze organisatie. We screenen nieuwe collega’s op integriteit en ook onze huidige collega’s worden een keer in de drie jaar gescreend. We bevorderen integriteit en het voorkomen van misstanden en hebben een vertrouwenspersoon, gedragscodes en een klokkenluidersregeling. We geven integriteit continu aandacht om het bewustzijn hoog te houden.

 • Hoofdkantoor in Amstelveen
 • 54 medewerkers
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 43 jaar
 • Actief in Nederland

Collega's

Michelle Kesser (35) - Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De functie van Controller is breed en Altera is een professionele en innoverende organisatie met een mooie portefeuille. Mijn collega's zijn ook een interessante mix mensen!

Wat was je vorige baan?
(Financial) controller

Wat doe je in je vrije tijd?
Films kijken, uit eten gaan en reizen.

Philip Hosman (46) - Head of Investor Relations.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meerdere jaren gewerkt te hebben bij grote (internationale) financiële instellingen, was ik op zoek naar een bedrijf die gespecialiseerd is in specifieke real asset beleggingen. De strategie van Altera is gericht op duaal rendement creëren: goede financiële en goede ESG-rendementen, gericht op duurzame gebouwen, maar ook waarde creëren voor alle stakeholders (beleggers, huurders en maatschappij). Juist die combinatie sprak mij aan waardoor ik in september 2019 voor Altera heb gekozen.

Wat was je vorige baan?
Director Investor Relations bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Wat doe je in je vrije tijd?
Naast het opvoeden van onze kinderen ben ik terug te vinden op en langs het hockeyveld en op de golfbanen in Nederland.

Ellen Tak (42) - Head of Research & Strategy

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het werken voor een belegger vind ik als analist extra interessant omdat ik de binding voel met het vastgoed dat we in onze portefeuilles hebben. Altera is een relatief kleine belegger omdat we veel operationele werkzaamheden hebben uitbesteed. Hierdoor zijn we veel wendbaarder en worden initiatieven snel opgepakt. Je merkt deze positieve flow erg goed bij alle enthousiaste collega's!

Wat was je vorige baan?
Valuation Review Manager bij Propertize.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, hardlopen en series kijken op Netflix.

Marie-Louise van der Lugt (37) - Assetmanager - afdeling PFM Wonen

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als Accountmanager bij een vastgoedmanager. Vanuit die rol ben ik in contact gekomen met Altera Vastgoed en raakte ik enthousiast over de organisatie en de mensen!

Wat was je vorige baan?
Accountmanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, koken en tafelen.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek
Tweede gesprek
Arbeidsvoorwaardengesprek
Pre-employment screening
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Solliciteer nu